Borduur- en plotterbeurs

Sliedrecht / 2017

Home
Info Beurs
Contact

Een kort verslag van een geslaagde beursdag              

Er was een ruim aanbod om creatief bezig te zijn op het gebied van machinaal / computergestuurd borduren en snijplotteren

 

Zaterdagochtend om 07.00 uur gingen de deuren open voor de standhouders. De avond ervoor, tot in de late uurtjes, was de sporthalvloer afgedekt, waren de marktkramen en tafels geplaatst en de extra elektragroepen aangelegd. Nu was het de beurt aan de standhouders om hun stands op te bouwen en zo aantrekkelijk mogelijk in te richten. En dat bleek soms best nog een tijdrovende klus te zijn. Maar toen om half tien de beurs open ging, stond er ook wat!

In de sporthal, de theaterzaal en/of de twee kleinere zaaltjes waren demonstraties van diverse merken borduurmachines (zoals Bernina, Brother, Demase, Happy, Husqvarna Viking, Janome, Meistergram, Melco, en Pfaff), lockmachines, snijplotters (o.a. Silhouette en Brother), transferpersen, applicatietechnieken en diverse software (zoals Embird, Wilcom, Pfaff / Husqvarna Viking, Silhouette en Canvas), terwijl er ook interessante workshops op het gebied van het plotteren gehouden werden.

Het assortiment van de beurs, dat aanvankelijk in hoofdzaak gericht was op het computergestuurd borduren, was evenals vorig jaar uitgebreid met alle benodigdheden voor de plotterhobby, een hobby die veel meer omvat dan alleen het werken met vinyl. Meerdere standhouders verzorgden gezamenlijk voor een ruim aanbod aan borduur- en plotterbenodigdheden, waardoor ook het bezoek meer gespreid werd. De belangstelling van de hobbyisten voor het aanbod op dat gebied was groot, maar nergens leidde dat tot lange wachttijden. Het was gezellig druk, ook in de foyer, waar ruim gebruik werd gemaakt van de mogelijkheid om oude bekenden te ontmoeten en onder het genot van koffie of thee even bij te kletsen.

Ook de ervaringen van deze beurs nemen we weer mee bij de organisatie van de volgende (16e) Borduur- en plotterbeurs, die gehouden wordt op 21 april 2018 (gewijzigde datum!). De informatie over deze beurs is te volgen op de website www.borduurenplotterbeurs.nl.

Locatie

Ook de volgende beurs wordt weer gehouden in zalencentrum De Lockhorst, Sportlaan 1, 3364 AT Sliedrecht. De Lockhorst biedt namelijk voldoende parkeergelegenheid en is uitstekend te bereiken per trein (5 minuten loopafstand). Het gebouw en de beurs zijn goed toegankelijk voor mindervaliden. Daarnaast beschikt de Lockhorst over een goede en betaalbare horecavoorziening, waar het - ook als je wat langer blijft - gezellig is om te vertoeven.

Verdere informatie

Josť Lempers,   info@borduurwereld.nl